"Eenheid in verscheidenheid"

Deep Democracy

Faciliteert groepen in het laten zijn van alles wat er is

Over Deep Democracy

Deze besluitvormingsmethode is ontstaan na de apartheid in Zuid Afrika, vanuit een grote groep mensen die langdurig niet gehoord is en het verleerd is zichzelf uit te spreken. Deep Democracy faciliteert groepen in het laten zijn van alles wat er is, of het nu gaat om besluitvorming of meningsverschillen. Daarnaast leert de methode ons juist te kijken naar de diverse lagen binnen een organisatie. Uit onderzoek blijkt dat veel besluiten die door het management bepaald zijn vaak niet worden opgevolgd door de medewerkers. Omdat deze mensen zich niet gehoord voelen, waardoor ze vaak gaan saboteren.

Met een open houding oprecht luisteren

Deep Democracy leert te kijken naar de wijsheid van eenieder. Wat kan elk individu bijdragen om een besluit rijker te maken? En bovenal brengt de techniek een belangrijk aspect aan het licht: er is geen goed of fout, want niemand heeft patent op de waarheid. Zolang eenieder met een open houding oprecht luistert, ontstaat er vanzelf ruimte voor groei. Wil je dat je team elkaar beter leert begrijpen en echt samen richting de toekomst kijkt? Deep Democracy kan je hierbij helpen!

De methode Insights Discovery is erg prettig en helpend om als vervolgstap na Deep Democracy toe te passen. Na deze training ligt namelijk alles open en bloot op tafel en deze techniek helpt je doorpakken: hoe gaan we nu verder?

Scroll naar top