"Eenheid in verscheidenheid"

De diepte in ‘let’s talk’

In onze comfortzone groeien we niet

De diepte in 'let's talk'

Wij mensen hebben de neiging om alles heel erg aan de oppervlakte en in veiligheid te blijven doen. Binnen onze comfortzone te blijven. Dat is zonde, want daar groeien we niet!

Zwart tegenover wit

Het onderdeel ‘De diepte in let’s talk’ in mijn training richt zich op het echt laten zijn wat er speelt. En dat in het beginsel wat groter neer te zetten. Boosheid bijvoorbeeld, is een emotie die we niet altijd durven te laten zien. Laat staan wanneer we woedend zijn. Daarom zoek ik met de groep polariteiten op. Zet ik de zwarte denkers tegenover de witte. De voorstanders versus de tegenstanders. Waarom? Pas dan kom je een laag dieper. Het vraagt namelijk kwetsbaarheid en moed om je ware mening te tonen en die van een ander niet veroordelend aan te horen. Zonder ware emoties, kom je niet tot de kern van het probleem en vindt er nooit verandering plaats.

Open en eerlijk over intenties binnen een team 

Tijdens dit onderdeel vraag ik alle deelnemers ook om de goede intentie achter elk gedrag te zien. Want eenieder handelt altijd uit beweegredenen die voor hem of haar logisch en positief te verklaren zijn. Als alle intenties binnen een team open en eerlijk boven water komen, ontstaat er ruimte. Ik wil vooral laten zien dat we niet bang moeten zijn voor conflict. Conflicten kunnen we dragen. Wanneer er nog betrokkenheid is, is er veel mogelijk. En juist door zaken uit de weg te gaan, blijft er van alles aan de oppervlakte borrelen. Door samen de diepte in te gaan halen we de vervelende angels eruit, waardoor er niets anders dan een schone lei overblijft.

Scroll naar top