"Eenheid in verscheidenheid"

Respect voor verschillen

Niemand is hetzelfde en daar ligt juist de kracht

Respect voor verschillen

Ik geloof oprecht in de chemie tussen mensen. Niemand is hetzelfde en daar ligt juist de kracht. Ik faciliteer teams in het aangaan van het gesprek met elkaar. Wanneer er wrijving binnen een groep is, of dat nu tussen leidinggevenden en medewerkers is of tussen medewerkers onderling, kunnen er diverse gevolgen ontstaan. Mensen voelen zich niet serieus genomen, ondergewaardeerd of gaan niet meer met plezier naar het werk. Tijdens mijn trainingen zorg ik ervoor dat iedereen gehoord wordt. Ik creëer samen met de groep een veilige sfeer zodat alles wat er speelt op tafel komt. In die veiligheid laat ik de groep ervaren dat het af en toe ook onveilig mag zijn en dat je ruzie mag en kan maken. Omdat ik ervan overtuigd ben dat je dat als groep kan dragen.

Het belang van diversiteit in je team

Tijdens het onderdeel ‘Respect voor verschillen’ in mijn training vraag ik elke deelnemer met compassie naar eenieder te kijken. Juist daar waar we niet matchen, daar waar de contrasten zijn, groeien we. We zijn geneigd al gauw onze gelijkgestemden op te zoeken. Terwijl de kracht juist zit in het omarmen van de verschillen. In het niet bang zijn voor iemand die anders denkt. Vooral in teams is het van belang om diversiteit te hebben en verschillen onderling ten volste te benutten. Wanneer je respect hebt voor die nuances, je vanuit alle invalshoeken durft te kijken en je oprecht openstaat hiervoor, ontstaan er kansen en mogelijkheden. Gebeuren er soms zelfs wonderlijke dingen. Samen zorgen we ervoor dat jullie echt een stap verder komen. De eerste stap richting verandering zetten. Hoe? Door de diepte in te gaan…

Scroll naar top